Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ДАНС за пейджърите за "Хизбула": Няма сделка от българска юрисдикция

20 септември 2024, 07:41 часа • 295 прочитания

Фирма "Норта Глобъл" ЕООД или нейният собственик не са осъществявали сделки, по отношение на които България има юрисдикция, с предмет покупко-продажба на стоки. Това официално съобщение се появи в сайта на ДАНС - то касае продажбата на пейджърите-бомби на "Хизбула".

Де факто ДАНС повтаря това, което каза и преди 24 часа: ДАНС: В България не са влизали и не са обмитявани гърмящите пейджъри

"Данните от проверките сочат, че "Норта Глобъл" ЕООД не е извършвала финансови операции, попадащи в обхвата на Закона за мерките срещу финансиране на тероризма, както не е поддържала търговски взаимоотношения с физически и юридически лица, спрямо които се прилагат ограничителни мерки по санкционните режими на Съвета за сигурност на ООН и Съвета на ЕС", гласи съществената част от съобщението. Според него, това е "установено безспорно" както от ДАНС, така и от НАП, МВР и Агенция "Митници" - "в България не са внасяни, изнасяни или произвеждани комуникационни устройства, отговарящи на взривените на 17.09.2024 г. в Ливан и Сирия".

Още: Българската следа за пейджърите за "Хизбула": Адрес със стотици фирми (СНИМКИ)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес