Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На 33, но по-добър отвсякога: Григор Димитров доказва с нов рекорд, че възрастта е просто число

11 октомври 2024, 18:44 часа • 1409 прочитания

Макар и на 33 години, първата българска ракета Григор Димитров изкачи пореден връх в своята кариера. През последните месеци Гришо се бореше с контузия, заради която се отказа от редица турнири. Но по време на участието си на Мастърс-а в Шанхай той показа, че постепенно се доближава до най-добрата си форма, въпреки че отпадна на 1/8-финалите, след като допусна изненадващо поражение от 19-годишния Якуб Меншик. 

Григор Диитров изпраща двете си поредни най-силни години

Особено забележителен бе успехът на Григор в 1/16-финалите срещу настоящия шампион от Монреал - Александър Попирин. Победата на Гришо над австралиеца е под №40 за него през сезона, като той постига това за втора поредна година. През миналата 2023 година българинът записа 41 победи и 21 загуби на сметката си, а към днешна дата през 2024-та има 40 успеха срещу 14 загуби. Припомняме, че тепърва му предстои участие на турнирите в Стокхолм, Виена и Париж.

Григор Димитров

Гришо преминава границата от 40 победи в ATP тура за четвърти път в кариерата си. През 2014 година той достига до рекордните за него 50 победи, а през 3 години по-късно, през 2017-та записва 49 успеха на сметката си, добавяйки и трофея от ATP финалите. Днес той отново се цели в участие в Торино, като шансовете му никак не са малки.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес