Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Васил Василев - Зуека: Винаги гласувам и на 27 октомври ще го направя пак

11 октомври 2024, 19:55 часа • 583 прочитания

"Винаги гласувам и на 27 октомври ще го направя пак". Това каза пред БНР Васил Василев - Зуека.

"Тези хора, които не желаят да пуснат властта в България вече повече от 35 г., няма да я пуснат никога", каза още той и уточни, че има предвид хора от бившата Държавна сигурност и от задкулисието.

"Не бих казал, че това е причината да напусна България, но преди години, когато спряха "Господари на ефира", си дадох сметка, че нещата в страната не отиват на добре. Не предполагах обаче, че ще стане толкова тежко, колкото е в момента. Тогава разбрах, че никога нищо няма да се промени. Може би ще се промени някога с нежна революция, но вече не вярвам в честни избори като навсякъде по света. Времето е много различно. България е изпуснала момента на честните избори. ... През социалните мрежи виждам какво се случва в България", коментира той.

Още: Музикален пробив: Щерката на Зуека с първа песен (ВИДЕО)

"Въпросът е, че когато ние гласуваме, а едни други правят покупко-продажба на гласове, няма как изборите да са честни. Тези, които гласуват са отвратени, защото 35 години е много време. 35 години са на практика две сменени поколения. За този период една от целите на тази върхушка и успяха това да направят - да сведат гласуващите до 20-25 процента".

"Обожавам всеки миг от моя живот досега", каза още актьорът, който от няколко години живее със семейството си в испанския град Алтеа, рисува и прави изложби в България и по света.

Още: Като гледам нашата история, не съм много оптимист

"Около 4 години подготвяхме това наше заминаване, не беше така - до вчера Зуека беше в телевизията, от днес вече е в Алтеа и се прави на художник. Нямаше да се случи и тогава, но Covid кризата ускори нещата, а и синът ни Стефан да си започне от 1-ви клас училище там, а не от 3-ти или 4-ти клас".

Зуека планира участия в изложби в Германия и в Българския културен институт в Рим, а през октомври 2025 г. - самостоятелна изложба в Палма де Майорка.

"Не съм художник, аз съм актьор и творец, който се е занимавал с драматургия, затова темите, по които рисувам, си ги избирам драматургично. Начинът на изграждане на самата композиция при мен е театрален, драматургично го правя. Тръгвам от идеята или от конкретен образ, който носи идеята, и мисля за цветове и за техника", обясни той и разкри, че много картини, които "не са се получили" ги е "замазвал с голямата четка".

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес