Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Модерните жилищни комплекси се утвърждават като предпочитана алтернатива за втори дом на морето

11 октомври 2024, 17:54 часа • 581 прочитания

GHome изгражда ваканционните селища с цялостни инфраструктурни удобства

Ваканционните имоти в затворени комплекси се утвърждават като все по-търсена алтернатива за втори дом извън големите градове в България. Това е един от основните изводи, който Радослав Котларов, изпълнителен директор на ГБС Инвест и управляващ GHome, бранд за жилищно строителство на „Главболгарстрой“, сподели по време на Hotel and Tourist Investment Forum (HTIF), който се проведе в София.

„Нашата цел е ваканционните селища, които създаваме, да бъдат възприемани като втори дом. Изграждаме жилищна екосистема с всички удобства, които отделен човек или семейство могат да пожелаят – от инфраструктура с магазини и заведения до медицински центрове, спортни зони и детски площадки. Виждаме, че хората, особено семействата с деца, се чувстват по-сигурни в затворена и добре организирана среда“, коментира Котларов по време на дискусионния панел „Хотелиерски инвестиции в България: Къде са нишите?“.

Той подчерта, че пандемията е променила предпочитанията на българите, като възможността за работа от разстояние е увеличила търсенето на имоти, които са подходящи за целогодишно обитаване. Според Котларов, големият обем на строителство в градовете е изменил географията на пазара и е насочил интереса към ваканционните комплекси от затворен тип.

„Създаването на изчерпателни като удобства ваканционни селища е ключова ниша за инвестиции. Тази концепция осигурява независимост и пълна функционалност за обитателите“, допълни той, като обяви, че GHome разширява ваканционен комплекс „Свети Тома“ край Созопол с нови апартхотели. Сграда „Лира“, част от комплекса, ще бъде завършена през пролетта на 2025 г. и ще предложи 55 апартамента, сред които студиа и двустайни имоти. В сградата са проектирани нов фризьорски и козметичен салон, както и магазин и сервиз за велосипеди, които да допълнят услугите на комплекса. Усещането за къща сред природата е подсилено още повече заради апартаментите на партер с големи външни дворове.

В допълнение към висококачествените материали и съвременни технологии, приоритет за компанията са екологичните строителни решения. Изграждането на комплекси в хармония с природата ще продължи и със следващия проект в района – нова 4-етажна сграда, апартхотел, също част от „Свети Тома“, чиито основен фокус е да предостави на обитателите си безопасна и спокойна среда, без автомобили.

Котларов сподели, че усилията на GHome са насочени към създаването на общности и цялостни комплекси, които да предлагат пълен комфорт на своите обитатели. Освен по Черноморието, компанията инвестира и в многофункционални сгради в София, като „Детелина Резидънс“, разположена на бул. „Цариградско шосе“ и бул. „Брюксел“.

„Вярваме, че нашият фокус върху удобството и качеството на живот напълно отговаря на нарастващите очаквания на клиентите“, завърши Котларов.

На снимката (отляво-надясно): Радослав Котларов, изп. директор на ГБС-Инвест заедно с председателя на Варненската туристическа камара Людмила Ненкова, проф. Румен Драганов и зам. министъра на туризма Павлин Петров. Снимки: Хотелски форум София

Ивелин Стоянов
Ивелин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес