Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Джокович: Рафа, съперничеството с теб ми повлия най-много! Твоето наследство ще живее вечно!

11 октомври 2024, 10:33 часа • 784 прочитания

Сръбската тенис легенда Новак Джокович се сбогува с Рафаел Надал след новината, че испанецът прекратява спортната си кариера. Ноле определи Рафа за опонента, който му е повлиял най-много като играч. Сърбинът написа още, че наследството на Надал ще живее вечно, а неговият най-голям успех е, че е успял да запали милиони деца да започнат да тренират тенис.

Първи думи на Джокович след отказването на Надал

"Рафа, един пост не е достатъчен, за да изрази уважението, което изпитвам към теб и към това, което си направил за нашия спорт. Вдъхновил си милиони деца да започнат да играят тенис и мисля, че това е може би най-голямото постижение, което някой може да си пожелае. На твоето упорство, отдаденост, борбен дух ще се учим десетилетия наред. Твоето наследство ще живее вечно", споделя Новак Джокович.

Новак Джокович Рафаел Надал

"Само ти знаеш какво е трябвало да преживееш, за да се превърнеш в икона на тениса и спорта като цяло. Благодаря ти, че толкова много пъти ме тласкаше до самия предел в нашето съперничество, което ми повлия най-много като играч. Страстта ти да представяш Испания винаги е била забележителна."

"Пожелавам ти възможно най-доброто сбогуване в Малага с отбора на Испания за купа "Дейвис". Ще бъда там лично, за да изразя уважението си към звездната ти кариера", завършва обръщението на Джокович към Рафа Надал. А ето и първите думи на Роджър Федерер след отказването на Надал.

🗣️Новак Джокович: “Рафа, един пост не е достатъчен, за да изрази уважението, което изпитвам към теб и към това, което...

Публикувахте от Спортни новини - Actualno.com в Четвъртък, 10 октомври 2024 г.
Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес