Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Градският транспорт няма да спира на 18 май, увери Фандъкова

17 май 2022, 12:22 часа • 4678 прочитания

Градският транспорт в сряда (18 май) няма да спира и ще се движи по разписание. Метрото също. В протеста ще участват служители, които не са на смяна. Въпреки това движението ще бъде затруднено.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова относно организацията на движението във връзка със заявените протести в сряда – 18 май.

Столичният кмет Фандъкова съпбщи, че в общината са постъпили няколко заявления за протести, като вчера това на работодателите е оттеглено. Останали са заявленията на превозвачите, таксиметровите шофьори и транспортните синдикати. Тя добави, че ще има три точки за събиране за протестите - "Петте кьошета", Лъвов мост и Сточна гара.

"Призовахме организаторите да не блокират кръстовища до 8:30 часа заради матурата по български език и литература. Дали ще се съобразят - ще видим", каза още градоначалникът. 

"Все още няма информация за протеста на превозвачите, тъй като продължават разговорите в Министерския съвет", уточни Фандъкова.

От транспортния бранш организират общонационален протест, в който ще се включат превозвачите, работниците от градския транспорт в София и таксиметровите шофьори.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес