Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Найденов: Ще нося кръста "Калина Илиева" цял живот

23 март 2013, 11:15 часа • 5051 прочитания

Когато докажат, че са изчезнали документи при нас, тогава да го коментират. Не сме изнасяли документи от министерствата. Така бившият министър на земеделието и храните в кабинета „Борисов” Мирослав Найденов коментира обвиненията на опозицията пред Нова телевизия.

„Факт е, че на тях им бяха изчезнали документи, включително бившият премиер Станишев носи отговорност за това. Знаете, че той понесе административна отговорност за това, че имаше изчезнали документи при него”, посочи той.

На въпрос къде земеделското министерство е сгрешило най-много, Найденов коментира: „Ще нося кръста заради случая с Калина Илиева докато съм жив, това е една от моите грешки и аз я признавам. Това, което не успях да направя, може би не бях разчел и времето, може би не бях разчел и съпротивата на администрацията, исках да събера администрацията на едно място, регионалната администрация. Имахме идеята да направим така наречените фронт офиси, където да ходят на едно място земеделските производители, защото Министерството на земеделието и храните е мегаминистерство с десетки служби и службици и понякога се налага хората да губят много време. Опитах се да направя тази административна реформа, но не стигна времето, не стигнаха и парите и подцених съпротивата на администрацията, но все пак това е една голяма армия, въоръжена с какви ли не трикове. Така че това не успях, но смятам, че повече са нещата, които успях да направя”, призна още Мирослав Найденов.

Ако Бойко Борисов и Сергей Станишев бъдат водачи на листи в един и същи избирателен район, Борисов ще размаже Станишев.  Ще го смаже с това, което е постигнал, категоричен бе Мирослав Найденов.

Според него от БСП изчакват да видят къде ще бъде кандидат Борисов, за да не издигат там Станишев.

Десислава Мирчева
Десислава Мирчева Отговорен редактор
Новините днес