Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

КПКОНПИ не е получавала жалби от собственици на обекти в жилищния комплекс на Божков

10 март 2021, 12:13 часа • 1760 прочитания

Антикорупционната комисия не е получава възражения или жалби от собственици на имоти в жилищния комплекс „Нове Хоумс“, върху който има обезпечителни мерки. Това съобщиха тази сутрин от ръководената от Сотир Цацаров комисия във връзка с протеста на собствениците, проведен в столицата.

От КПКОНПИ поясняват, чее в Софийски градски съд е внесено мотивирано искане за допускане на обезпечителни мерки върху имущество, собственост на Васил Божков и на свързаните с него физически и юридически лица.

"Искането е уважено изцяло от съда. Сред допуснатите и наложени обезпечителни мерки, са и такива по отношение на имущество, собственост на дружеството „Нове Хоумс“ АД, а именно - възбрани върху поземлен имот, ведно с изграждащи се върху него 14 многофамилни жилищни сгради, находящи се в гр. София, район „Красно село“, бул. „Цар Борис III“, № 126. Обезпечителните мерки са наложени на 01.10.2020 г.", пишат от комисията.

От там уточняват, че не са постъпвали възражения или жалби от такива заинтересовани лица, в качеството им на собственици на обособени обекти от жилищния комплекс „Нове Хоумс“ или на страни по други договори с акционерното дружество.

Комисията изразява готовност да разгледа всяко такова искане и да се произнесе по него в съответствие с изискванията на закона.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес