Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Kaufland България с две награди в PR Приз 2021

17 юни 2021, 18:29 часа • 2767 прочитания

Тазгодишното издание на конкурса PR Приз „Комуникациите са ни в природата“ отличи победителите за 2021 година в надпреварата на 84 комуникационни проекта в 17 категории. В очаквано оспорваните категории „Комуникационен проект за продукт или услуга“ и „Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding“ Kaufland България взе две награди съответно за „Брей! Това е българско“ и за „Разчитайте на нас“.  

Лидерът в сектора на модерната търговия у нас участва в конкурса с 30 други компании, агенции, медии и неправителствени организации, организирани от Българското дружество за връзки с обществеността (БДВО). Участниците представиха свои проекти за изминалата година пред жури от водещи комуникационни специалисти с различни профили. 

За „Брей! Това е българско“:

Марката „Брей“ бе представена на нашия пазар в средата на 2020 г. Разнообразният асортимент в портфолиото на „Брей!“ включва близо 100 продукта от родни производители в ключови за българския потребител стокови групи – млечни и месни продукти, основни храни и напитки. За формирането на продуктовия асортимент на „Брей!“ Kaufland си партнира с 28 производители, а тяхната продукция идва от над 15 региона в страната.  

Kaufland България създаде „Брей!“ в продължение на стремежа си да утвърждава продуктите с национален вкус и традиционните за българската трапеза рецепти. По този начин компанията подкрепя произведените у нас качествени български продукти, които родният потребител цени и търси. Над 60% от производителите, с които Kaufland работи, са български, като голяма част от тях са партньори на веригата от самото начало на дейността й в страната. В редица от ключовите за българския потребител хранителни категории делът на местното производство е доминиращ. Над 85% от оборота на  Kaufland се формира от български доставчици. 72% от месото и месните продукти в асортимента на веригата са български. Следват хлябът и хлебните изделия с 67% и млечните продукти с 65% родна производство, което намира място на рафтовете на Kaufland в цялата страна.  

За „Разчитайте на нас“:

В различната 2020 година Kaufland лансира кампания с основни действащи лица хора от екипа на магазините, централния склад и обслужващия офис на компанията. Фокусът на посланията в нея са ценностите на Kaufland като стабилен, силен и надежден работодател. „Разчитайте на нас“ разкри супергероя във всеки служител, показвайки ежедневната работа, силните качества и мотивацията на екипа, която осигури безупречно обслужване на българските потребители, дори и в безпрецедентна ситуация.  

С „Разчитайте на нас“ Kaufland България получи и две отличия в тазгодишното издание на Employer Branding Awards на b2b Media, където беше обявена за Employer Brand Leader на годината и спечели I-во място в категорията „Employer Branding Idea (in pandemic times)“. Отново за кампанията „Разчитайте на нас“ Kaufland получи отличие по отношение на своята работодателска политика от BAPRA Bright Awards 2021.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес