Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Генчев обясни тактическия си прийом и отсече: С човек повече играхме по-зле

05 октомври 2024, 22:46 часа • 1055 прочитания

Старши треньорът на Левски Станислав Генчев даде своето мнение след загубата на "сините" от Ботев Пловдив в двубой от 11-ия кръг на Първа лига. Специалистът смята, че с човек повече неговите възпитаници са играли по-слабо - прибързвали са, а една нелепа грешка им е коствала мача.

Генчев: Не заслужавахме да загубим

„Определено мач, в който най-малкото не заслужавахме да загубим и то по такъв нелеп начин. Равностойно първо полувреме, с лек превес в наша полза. През втората част наложихме натиск, контрол, имахме и положения. След червения картон обаче нарушихме игровата дисциплина, започнахме да прибързваме и да импровизираме повече, отколкото трябваше“, призна Генчев след поражението на Левски от Ботев Пловдив.

Пас към миналото

Грешките на Левски след червения картон

„Нелепа грешка ни костваше загубата в мача", смята специалистът, който се фокусира върху предстоящите двубои, защото няма как да върне времето назад. „Беше ясно, че след червения картон, Ботев ще се прибере, ще опита да ни наруши ритъма на игра. Всеки отбор би го направил в такава ситуация. Трябваше да не прибързваме, а да правим флангови атаки" допълни той.

Защо Генчев пусна Охене и Цунами в средата?

"Имахме ситуации, не успяхме да ги реализираме. Когато бяхме 11 на 11 играхме по-добре от Ботев, отколкото, когато те бяха с 10 човека", отбеляза наставникът на Левски. „Най-силното оръжие на Ботев е контраатаката, искахме да предотвратим това нещо. С Охене и Цунами искахме по-сигурни разигравания. Двете неща се изпълниха, но не успяхме да отбележим гол“, обясни тактическия си прийом Станислав Генчев.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Капитанска грешка закопа Черно море срещу Славия, Илиан Илиев побесня (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес