Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Проблемите за Сити извън терена нямат край: Гуардиола с ироничен коментар към Висшата лига

05 октомври 2024, 22:10 часа • 766 прочитания

От ръководството на Манчестър Сити се обърнали с молба към Висшата лига да отложи старта на кампанията за 2025-26 г. Причината е в участието на "гражданите" в Световното клубно първенство, което ще се проведе по нов формат с повече мачове през лятото на 2025 година в САЩ.

Манчестър Сити с молба да се отложи старта на сезон 2025/26

След като вече загуби един от основните си играчи - Родри, до края на сезона, мениджърът на "гражданите" Пеп Гуардиола се опасява, че играчите му ще се преуморят и ще бъдат изложени на риск от контузии заради повишеното натоварване. Сезонът на шампионите може да продължи до 13 юли, ако достигнат до финала на Световно клубно първенство, което е разширено на 32 отбора. Това може да им остави само четири седмици, за да вместят почивките на играчите и подготовката навреме за очакваното начало на следващия сезон на Висшата лига на 9 или 16 август.

Гуардиола пак се захапа с шефовете на Висшата лига 

Почивката може да бъде още по-кратка, ако Сити играят за Къмюнити Шийлд, както е било през шест от последните седем сезона. Гуардиола заяви, че молбата на Сити за по-дълъг период на възстановяване досега е останала без отговор и не очаква това да се промени. "Висшата лига не ни позволи да отложим първите два мача, за да имаме повече време за възстановяване, както и на Челси и всички отбори, които ще участват", сподели Гуардиола и допълни иронично: "Благодаря ви много!"

От Висшата лига не се коментирали темата официално, но се смята, че са проведени първоначални разговори за възможността за отлагане на мачове. Макар да не е имало категоричен отказ, Сити не са останали с впечатлението, че подобно заявление би било успешно. Сити вече е в обтегнати отношения с Висшата лига, тъй като се бори със 115 обвинения за предполагаеми финансови нарушения.
Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес