Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леден душ за Левски! 10 от Ботев Пловдив надхитриха "сините"

05 октомври 2024, 22:00 часа • 2115 прочитания

Ботев Пловдив победи Левски с 1:0 в двубой от 11-ия кръг на efbet Лига. На "Колежа" единственото попадение в мача отбеляза Вини Трубуле 120 секунди преди да изтече редовното време, въпреки че Йонас Там получи директен червен картон в 63-тата минута и остави "канарчетата" с десет души на терена.

В хода на сблъсъка друг гол на Трибуле бе отменен заради засада. Така "жълто-черните" прекъснаха серията на "сините" от пет срещи без допуснато поражение. Отборът на Душан Керкез се изкачи до третото място в класирането с 22 точки. Столичният гранд остава временно на върха с 25 пункта, колкото има и Лудогорец.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Чутовна издънка за ЦСКА! Септември удари "армейците", спорен момент беляза мача

Ботев Пловдив

Левски загуби с човек повече от Ботев Пловдив

Символично начало на двубоя даде актьорът Павел Иванов, който играе Георги Аспарухов във филма "Гунди - Легенда за любовта". Това явно донесе късмет на "канарчетата", които вкараха гол в осмата минута. Трибуле засече центриране от близка дистанция, за да завърши добра атака на тима си. Попадението обаче беше отменено заради засада на Нвачукву в хода на нападението.

Бернат показа рефлекс

Футболистите на Левски опитаха да отговорят. Майкон и Сангаре тестваха Ханс Кристиан Берт. Стражът се намеси прекрасно и при двата изстрела. Битката властваше на терена, а в средата на полувремето Укаки бе принудително заменен от Никола Илиев. До почивката "сините" бяха по-активни, без да се възползват от това.

ОЩЕ ОТ ПЪРВА ЛИГА: Капитанска грешка закопа Черно море срещу Славия, Илиан Илиев побесня (ВИДЕО)

Ботев Пловдив

Там получи червен картон в 63-тата минута

През втората част двата отбора си размениха по едно положение, преди да се стигне до 63-тата минута, когато ВАР се намеси и извика главния съдия да преразгледа действие на Йонас Там срещу Мустафа Сангаре. Реферът показа директен червен картон на бранителя и Ботев остана с 10 души на терена.

Вини Трибуле е герой!

Възпитаниците на Генчев така и не се възползваха от численото си преимущество. Дори напротив, в 88-ата минута Вини Трибуле преодоля за втори път Маркович. Този път обаче нямаше какво да попречи на "жълто-черните" да поведат в резултата.

ОЩЕ: Заради "забравен" рожден ден: Легенда на Левски избухна срещу клуба

💪 Въпреки всичко, въпреки всички.

Posted by Botev Plovdiv on Saturday, October 5, 2024
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес