Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всички чакат "Има такъв народ" - какво ще направи Слави Трифонов?

26 април 2021, 08:07 часа • 6522 прочитания

След като бъдат приети промените в Изборния кодекс, тогава ще бъде връчен следващият мандат. Преговорите вероятно се водят в полите на Витоша. За мен е ясно, че "Има такъв народ" не се канят да реализират мандат. Това заяви в ефира на сутрешния блок на bTV политологът доц. д-р Антоний Гълъбов.

По думите му това, което е важно за "Има такъв народ", са промените в Изборния кодекс. За мен е проблем, че тази политическа формация мълчи, но това не възмущава българските граждани засега. Българското общество е вътрешно разделено и фрагментирано и ние нямаме съгласие за нищо. Парадоксалното е, че ГЕРБ запазват теглото си, посочи още доц. Гълъбов.

Според политологът доц. д-р Татяна Буруджиева е възможно до четвъртък да бъде връчен мандатът. Президентът може да го връчи в неопределен срок. От това, което той ще направи, ще съдим от това дали ще имаме правителство, или не. Ако се забави мандатът, това би означавало, че се прави опит да се направи правителство. Ако се връчи бързо, това означава, че отиваме към предсрочни избори, анализира доц. Буруджиева.

Ние не можем да си извадим никакво заключение какво смятат да правят от "Има такъв народ" - абсолютно некоректно е към всички български избиратели. А според мен хората очакват да знаят дали ще се внесе планът за развитие и дали ще пристигнат средствата от Брюксел, стана ясно още от думите на Буруджиева. Тя посочи, че не е ясно каква ще е активността при едни нови парламентарни избори. 

Темата продължава и в тези материали.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес