Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Възрожденец държи сайт gestapo.bg

04 октомври 2024, 17:00 часа • 458 прочитания

Сайт с недвусмисленото название gestapo.bg съществува онлайн, забеляза Actualno.com.

Той представлява нещо като търсачка и оправдава името си така: "След като публичните данни се оказват недостатъчно достъпни, на помощ идва „тайната полиция“ Гестапо, която да ги представи изцяло нетайно и в достатъчно достъпен вид. Чрез този сайт всеки може да намери информация за организации в България, техни данни за контакт, участващи в тях физически и юридически лица, информация за финансирания, публични документи и други".

Домейнът gestapo.bg е собственост на регистрираното в Пловдив дружество Фенси Тех ЕООД (Fancy Tech Ltd.), представлявано от Лазар Пендов.

 

"Желаейки да подпомогнем упражняването на конституционното право на всеки да търси, получава и разпространява информация (Конституция на РБ, чл. 41, ал. 1) и вярвайки, че истината прави човек свободен, създадохме този сайт", се казва в представянето на проекта.

Справка на Actualno.com показа, че фирмата развива дейност "в областта на информатиката и компютърните технологии: събиране и обработка на данни, уеб и системно програмиране, разработване на фронт-енд, разработване и поддръжка на бази данни".

По-интересното е, че в него има предизборен банер на партия "Възраждане", както и видео с послания на лидера ѝ Костадин Костадинов.

 

Видеото е с политически послания, свързани с предстоящите предсрочни парламентарни избори, в които партията е регистрирана за участие. 

 

Собственикът Лазар Пендов в личния си профил във Фейсбук също рекламира партия "Възраждане" с номера на нейната бюлетина за изборите.

 

 

 

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес