Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Румен Радев: Когато имаме висока активност, ще имаме стабилен парламент

11 юли 2021, 11:30 часа • 5777 прочитания

 

Гласувах за България, в която гражданите живеят достойна, а младите виждат своето бъдеще, каза президентът Румен Радев след като гласува.
Той изрази надежда, че партиите са си извадили своя урок и ще подходят по-конструктивно и отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите. Той неколкократно призова българските граждани да участват масово в днешните избори за нов парламент, защото "това е не само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, а и начинът да осъзнаем, че ако искаме легитимно, стабилно правителство и парламент, ние да го направим с всеки глас".
Държавният глава благодари на изборната администрация и органите на реда за усилията "да се справим
най-сетне с уродливото явление на българската демокрация - купения и корпоративния вот".
"Излезте и гласувайте! Когато имаме висока активност, ще имаме стабилен парламент, който да роди енергично предвидимо правителство. Очаквам започнатите промени към по-добро да бъдат необратими", добави Радев.
В отговор на въпрос на македонски журналист президентът каза, че политиката на България спрямо Северна Македония не зависи от това кой е на власт.

Гласувах за България, в която гражданите живеят достойна, а младите виждат своето бъдеще. Това заяви президентът Румен Радев след като гласува днес. Той изрази надежда, че партиите са си извадили своя урок и ще подходят по-конструктивно и отговорно, за да бъдат на висотата на очакванията на гражданите.

Румен Радев неколкократно призова българските граждани да участват масово в днешните избори за нов парламент, защото "това е не само мярката да преодолеем всякакъв опит за преиначаване на нашия глас, а и начинът да осъзнаем, че ако искаме легитимно, стабилно правителство и парламент, ние да го направим с всеки глас". Държавният глава благодари на изборната администрация и органите на реда за усилията "да се справим най-сетне с уродливото явление на българската демокрация - купения и корпоративния вот".

"Излезте и гласувайте! Когато имаме висока активност, ще имаме стабилен парламент, който да роди енергично предвидимо правителство. Очаквам започнатите промени към по-добро да бъдат необратими", добави Радев.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес