Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българите в цяла Европа чакат часове, за да гласуват (ВИДЕО)

04 април 2021, 18:45 часа • 2446 прочитания

Сънародниците ни в Германия на тези избори гласуват в рекорден брой секции - 69, но  в редица градове има опашки, съобщиха от bTV.

Към 400 души чакат пред консулството ни в Мюнхен, за да упражнят своя глас. Средно всеки от избирателите чака около 3 часа.

Дълги опашки се оформиха още в Манчестър, Берлин, Брюксел и Париж.

Мюнхен е градът с най-много подадени заявления за гласуване - 1 193. Там секции са три - две в генералното консулство и една в ресторант в града. Общият брой подадени заявления за гласуване по информация на ЦИК за Германия са рекордните 13 666.

Не по-малка е опашката в Хамбург, съобщава сънародникът ни Владислав Стефанов, който е чакал цели 4 часа, за да упражни правото си на глас. А опашката не намалява.

Колоната за гласуващите българи в Испания също не е малка, показва снимка във Фейсбук, качена от рекламиста Радослав Бимбалов.

От видеа, публикувани в социалните мрежи, става ясно, че желаещите да гласуват в лондонския квартал Уолтъмстоу също са чакали на огромна опашка, за да упражнят правото си на вот. "Опашката е невероятно дълга... 1 700 метра", пише един от тях.

 

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес