Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Борисов: Можеше и по-спокойно да е на изборите, ако не беше инатът на президента

04 април 2021, 08:38 часа • 6588 прочитания

Можеше и по-спокойно да е на изборите, ако не беше инатът на президента. Това заяви премиерът Бойко Борисов при гласуването си за парламентарните избори в столично училище Банкя.

Това са най-скъпите избори, близо 50 млн. лв. се дадоха за машинното гласуване, близо 9 600 машини са взети и разнесени, отчете премиерът. Над 150 млн. лв. ще излязат изборите и ако някой иска на няколко месеца да си даваме по 150 млн. лв., вместо да отидат за хората - това е негово право, посочи Борисов.

По думите му, премиерът гласува за това, което народът иска да бъде направено. Слизаме от третата вълна, минахме половин милион ваксинирани, коментира премиерът Бойко Борисов и благодари на всички, които се занимавали с изборите. На седмична база за изминалата седмица има 801 нови случая по-малко при 3100 теста повече на седмична база.

Борисов пожела успех на всички партии на днешните парламентарни избори и настоя те да бъдат честни и почтени. Не може да има няколко процента, а да искаш да водиш от името на народа и обратното. Надявам се мобилизацията на партията в ГЕРБ и в Съюза на демократичните сили (СДС) да е успешен, категоричен беше премиерът.

Бойко Борисов честити на католиците Католическият Великден. "Да, Радев избра тази дата и нека да отвърнем днес на лошото с добро и да бъдем позитивни", завърши премиерът.

Прочетете още по темата: Борисов де факто обвини Радев, че е насрочил избори при пик на зараза с коронавирус

Румен Радев: Който не гласува, оставя на произвола на чуждия избор съдбата на Родината

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес