Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Божанков: С преориентацията на БСП партиите на статуквото отново имат превес

17 януари 2023, 16:49 часа • 1774 прочитания

Балансът на силите се промени. С преориентацията на БСП партиите на статуквото отново имат превес. Няма да съставят кабинет но битката между силите на промяната и тези на статуквото е неизбежна.

Това написа в профила си в социалните мрежи независимият депутат Явор Божанков. По думите му вече всички, които говориха за пряко участие на България във войната, сега трябва да обяснят как така България не участва във война:

"Както всички държави помагат на жертвата в своя опит да опази територията си от агресора. Ясно е кой е агресорът. Със сигурност би имало значение, и сега, и след едно поколение, и след време, аз нямам съмнение как ще приключи този конфликт. Доброто винаги побеждава, ще победи и този път", пише още депутатът.

ОЩЕ: Явор Божанков: "Възраждане" са руски радиоактивен отпадък

Той коментира и ходът на Румен Радев да даде третия мандат на БСП:

"Това е ясно заявление, че се отива на нови избори. Опитите на ГЕРБ за реабилитация преминават през стремежа за контакт с "Демократична България" Участието на ГЕРБ в кабинет на БСП няма да изглежда по-различно от това да се коалират с "Възраждане". Затова едва ли можем да очакваме съставяне на правителство", казва Божанков и допълва, че единствената опция БСП да създаде кабинет е обединение около така наречената “хартиена коалиция”. 

ОЩЕ: Явор Божанков е в болница

Ивайло Илиев
Ивайло Илиев Отговорен редактор
Новините днес