Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ще ги изненада ли Ейдриън Нюи с RB10?

28 януари 2014, 10:29 часа • 16707 прочитания

Днес е натоварен ден на пистата „Херес“. Той започна с почти едновременното представяне на Mercedes Wo5, Force India VJM07 и Red Bull RB10, с който тимът ще гони пореден дубъл.

RB10 е десетият болид, който тимът проектира, след като купи отбора на Jaguar през 2005 г.

 

И тук носът е заострен отпред, но решението на Нюи е доста по-различно от другите подобни. Имам предвид това, че заострената част на носа сякаш е придадена изкуствено, за да се отговори на правилника. Иначе самата предна част на болида е доста широка и наподобява миналогодишния, докато всички други отбори са тръгнали в радикални за тях посоки. При RB10 обаче се забелязва обща прилика отпред с миналогодишния болид, а знаем колко доминантен бе той през 2013 г.

 

Екшънът на „Херес“ вече започна, като първият болид и пилот, излезли на пистата, бяха Люис Хамилтън с неговия Mercedes W05. Той обаче направи една много бавна инсталационна обикалко, след което се прибра в бокса. За Red Bull днес ще кара Фетел, за Ferrari – Райконен, за McLaren – Бътън, за Force India – Серхио Перез, за Sauber – Естебан Гутиерез, за Toro Rosso – Жан-Ерик Верн, за Williams – Валтери Ботас, за Marussia – Макс Чилтън и за Caterham – Маркус Ериксон.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес