Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След като блъсна съотборник: Пилот от Формула 1 остана без отбор

04 юни 2024, 16:58 часа • 2258 прочитания

Отборът във Формула 1 Алпин взе решение да остане без единия си пилот от началото на следващия сезон. След редица промени, които извършиха от френския тим в търсене на подобрение, сега се лишават и от услугите на Естебан Окон. Двете страни взели общо решение да прекратят договора на французина след края на сезона. В пост в социалните мрежи Окон сподели:

"BWT Alpine F1 Team и аз се съгласихме да се разделим в края на сезон 2024 във Формула 1. Чувствам се невероятен късметлия и привилегирован, че постигнах нещата, които направих с този отбор - от първия ми подиум до първата ми победа във Формула 1. Тези постижения наистина бяха сбъднати мечти."

Естебан Окон

Естебан Окон и Алпин решиха да прекратят съвместната си работа

"Имахме много възходи и със сигурност някои падения, но всичко, което мога да кажа, е, че за мен беше чест да се състезавам заедно с вас, независимо дали бяхте във фабриките или на пистата", добавя още френският пилот.

Тази мярка от страна на Алпин идва само седмица след катастрофата на Монако, когато Окон удари съотборника си Пиер Гасли. Веднага след случилото се директорът на тима Брюно Фамин заяви, че трябва да се вземат генерални мерки.

След 4 години в Алпин - Окон напуска французите

Естебан Окон

Говореше се, че Окон може да бъде сменен от резервния пилот на отбора Джак Духан още през настоящата седмица за Гран при на Канада, но това няма да се случи. От Алпин гласуват доверие на опитния французин да се представи достойно до края на сезона. Самият Окон казва:

"Все пак предстои дълъг път през този сезон и моят фокус и енергия са посветени на 100% на този отбор и на работата, която трябва да свършим заедно, за да продължим напред и да постигнем максимални резултати на пистата."

Естебан Окон е част от екипа на Алпин от 2020 година. В четирите си години при френския тим, той постигна 1 победа - Унгария 2021, и се качи още 2 пъти на подиума - 2-ро място в Бахрейн 2020 и 3-то на Монако 2023.

ОЩЕ: Алпин продължава с промените: И Роб Уайт е аут

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес