Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Едва ли не под строй да гласуват": Каква е атмосферата в смесените райони преди вота? (ВИДЕО)

25 октомври 2024, 15:00 часа • 1768 прочитания

Виждаме, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават да бъдат в един специфичен танц на взаимно отрицание по време на кампанията, но се забелязват и знаци, че все пак може да се търси формула за съвместно управление. Според мен голямата разлика в тази кампания спрямо предишната е това, което се случва в ДПС.

Това заяви в предаването "Студио Actualno" социологът Добромир Живков от "Маркет ЛИНКС", правейки равносметка на предизборната кампания преди вота в неделя.

"Не просто разделението, а всичко, което видяхме в процеса на кампанията - арести, неща, които са се случвали в разрез с българската конституция, изглежда, също така опити за налагане на страх по места в много общности, много засилен натиск, включително институционален такъв, очевидно в полза на един от кандидатите и една от формациите, които се бори за присъствие в парламента: всичко това промени според мен характера на тази кампания", анализира Живков.

"Има едно по-дълбоко заложено напрежение, дори на повърхността то да не е толкова видимо. Чуват се гласове от смесените райони, че всички едва ли не ще бъдат накарани под строй да гласуват. Мога да потвърдя, че като цяло има известни опасения да се споделя за кого ще се гласува. За този страх се опитвам да говоря, който се появява в обществото и който в някои отделни места може да се е появявал в предишни кампании, но сега ми се струва, че постига съвсем друго ниво", сподели още Добромир Живков.

​Целия разговор гледайте във видеото.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес