Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Учени: Тази пролетна билка пречиства бързо кръвта от захарта

05 април 2023, 16:26 часа

Британски учени твърдят, че консумацията на чай от една пролетна билка ефективно пречиства кръвта от излишната захар и затова е много полезна за хора с преддиабет и диабет.

Пролетната билка, която пречиства кръвта от излишната захар

Специалистите припомнят, че някои естествени растителни вещества имат доказана способност да намаляват високите концентрации на захар в кръвта. Те включват полифенолите, съдържащи се в копривата.

Домашната напитка, която пречиства тялото от токсини и предпазва от диабет

„Билковата напитка, която се приготвя от сухи или свежи листа от коприва, има редица полезни свойства. Една от тях е способността да пречиства кръвта от излишната захар “, споделя експертите пред изданието Express.

Според тях копривата помага на панкреаса да произвежда повече инсулин, хормон, който регулира притока на захар в кръвта и предотвратява повишаването на нейните нива. Недостатъчното производство на инсулин е характерна черта на диабет тип 1.

Експертите съветват не само да пиете чай от коприва, но и да я добавяте към храна, например супи, салати. Тъй като е евтин продукт, той осигурява на организма витамини А, С, К, някои витамини от група В, както и калций, желязо, магнезий, фосфор, калий - техният комплекс помага за укрепване на имунната система, бори се с възпалението. Копривата се препоръчва и като естествено средство за понижаване на високо кръвно налягане.

Този болезнен симптом през нощта издава диабет

Важно: Статията не замества балансираното хранене и консултацията със специалист!

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес