Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ули Хьонес скочи на саудитските милиони: Задаващото се е притеснително

12 юни 2023, 14:17 часа • 1849 прочитания

Почетният президент на Байерн Мюнхен Ули Хьонес скочи на клубовете от Саудитска Арабия и тези, които получават финансиране от тази страна. Той критикува изливането на стотици милиони за привличането на звезди от световния футбол. Според него тази агресивна експанзия е много притеснителна. Основният проблем за Хьонес е, че всички хора по света плащат заплатите на въпросните играчи чрез цените на горивата.

Хьонес бе категоричен, че парите в Саудитска Арабия не могат да свършат, а това може да окаже катастрофално влияние върху футбола и цените на играчите. Той също така коментира и Манчестър Сити и Пари Сен Жермен чиито собственици са именно от арабския свят. Според него единственото хубаво нещо в случая е, че тези тимове могат да играят най-много с 11 футболисти едновременно.

Карим Бензема

„Не става дума само за Сити, а за всичко, което идва от тази част на света. Много се притеснявам от задаващото се от Саудитска Арабия, защото изглежда, че там парите им не могат да свършат. Всички ние плащаме за това чрез цените на горивата".

"Хубавото е, че тези отбори могат да играят най-много с 11 души едновременно и като цяло да имат 15-16 играчи. Ето защо винаги в света ще има едни 50-60 добри футболисти, до които ние трябва да се доберем“, каза почетният президент на Байерн пред германското издание на „Скай Спортс“.

Както е известно последното звездно попълнение в Саудитска Арабия е Карим Бензема, който ще получава по 200 милиона евро на година.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес