Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тони Кроос реши да не спира с футбола, иска нов договор с „кралете“

14 март 2023, 09:54 часа • 2527 прочитания

Един от основните футболисти на Реал Мадрид Тони Кроос е променил решението си да спре с футбола след края на сезона, когато договорът му с клуба изтече. Както е известно в края на миналата година медиите в Испания съобщиха, че германският полузащитник възнамерява да „окачи обувките на пирона“, тъй като иска да се оттегли на върха на кариерата си, както и да даде път на младите футболисти.

Сега обаче стана ясно, че Кроос е променил решението си и желае да продължи да играе. Той дори е готов да седне на масата за преговори, като се надява, че ръководството на Реал ще му предложи контракт за поне един сезон, каквато е практиката на „кралете“ с футболистите над 30-годишна възраст.

Основна роля за промяната на решението на Кроос е изиграл треньорът на Реал Карло Анчелоти, които е убедил плеймейкъра да не спира с футбола. Интересно е да се отбележи, че в последните седмици в Испания все по-усилено се говори, че италианският специалист ще напусне поста си през лятото.

Тони Кроос пристигна на „Сантяго Бернабеу“ през лятото на 2014-та от Байерн Мюнхен. Тогава испанският гранд плати 25 милиона евро за правата му. До момента 33-годишният полузащитник има на сметката си 400 мача за Реал, в които се е отчел с 27 попадения и е направил 88 асистенции.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес