Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Ливърпул мечтаят за Моуриньо: Специалния е сериозен кандидат за треньорския пост

04 октомври 2024, 19:24 часа • 739 прочитания

Евертън много скоро ще има своя нов собственик, а изглежда той е решен да прави сериозни рокади още от старта. Американският бизнесмен Дан Фридкин е постигнал споразумение с досегашния собственик Фархад Мошири да закупи неговия дял от 94,1% в клуба. И на фона на сегашното представяне на тима от Ливърпул под ръководството на Шон Дийч, Фридкин обмисля да върне Жозе Моуриньо във Висшата лига, твърдят източници на Football Insider. Двамата имат история, след като през 2021 г. американецът назначи Специалния начело на другия му отбор - Рома.

Евертън иска да върне Моуриньо в Англия

61-годишният Моуриньо пое турския Фенербахче едва през лятото и подписа 2-годишен договор, но според информацията той остава сериозен кандидат за поста в Евертън. Трикратният носител на трофея от Висшата лига се споменава във висшите кръгове на мърсисайдци като претендент да замени борещия се с проблемите 53-годишен Дийч. С коефициент на победа от едва 34%, престоят на Дийч в Евертън е най-малко успешният му мандат като мениджър. Под негово ръководство тимът записа 24 победи, 17 равенства и 30 поражения. А договорът на специалиста изтича в края на сезона, като никой на Острова не очаква да бъде удължен. 

Твърди се, че Фридкин е казал на хора от близкото си обкръжение, че не смята Дийч за дългосрочен мениджър на клуба и за правилния мениджър, който да го изведе на новия стадион. Евертън ще напусне "Гудисън Парк", за да се премести на новия си стадион с 52 888 места в "Брамли-Мур Док" в Ливърпул през следващата година, а при Дийч е изправен пред реалната заплаха да го направи, докато е в Чемпиъншип.

В следващия кръг на Висшата лига Евертън ще посрещне Нюкасъл Юнайтед. Преди дни отборът постигна впечатляващо равенство 1:1 с настоящия шампион Манчестър Сити.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес