Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Роналдо блести при погрома на Португалия срещу Лихтенщайн (ВИДЕО)

23 март 2023, 23:48 часа • 4589 прочитания

Португалия размаза Лихтенщайн на "Хосе Алваладе" в Лисабон в първия си мач от квалификациите на Евро 2024. В среща от група "J" иберийците надделяха с 4:0. Две попадения за селекцията на Роберто Мартинез отбеляза звездата на отбора Кристиано Роналдо. Бернардо Силва и Жоао Кансело добавиха по един гол за домакините, които бяха по-добрият тим на терена през целия двубой и заслужено се поздравиха с победата. 

В пресконференция преди сблъсъка: Роналдо призна, че е имал лош период в кариерата си

В 8-ата минута Кансело откри с удар от границата на наказателното поле. Крайният защитник бе забравен при центриране от корнер, а избитата топка попадна на крака му. Стражът на Лихтенщайн се затрудни от поредица рикошети и не успя да реагира. До почивката Феликс, Роналдо, Фернандеш и Палиня се озоваха на изгодни позиции, но не съумяха да удвоят аванса на португалците.

Video edited on Kapwing

През втората част статуквото се запази. В 48-ата минута Силва вкара за 2:0. 3 по-късно мегазвездата на световния футбол Кристиано Роналдо записа името си сред голмайсторите. Нападателят реализира дузпа, отсъдена за нарушение срещу Кансело. В 63-тата минута играчът на Ал Насър отбеляза втория си гол в срещата от пряк свободен удар. Малко по-рано негово попадение бе отменено заради засада. 

ОЩЕ: Роналдо вкара от 30 метра и даде дузпа на съотборник при знаменит обрат на Ал Насър (ВИДЕО)

В 78-ата минута Роналдо напусна терена под бурните освирквания на зрителите, които вероятно очакваха той да остане, за да оформи своя хеттрик. Самият състезател също не бе особено доволен. До последния съдийски сигнал резултатът остана 4:0.

ОЩЕ: В дербито: Англия удържа победата срещу Италия, Кейн с исторически гол (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес