Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Реал Мадрид разплака Барселона в края! Белингам е големият герой (ВИДЕО)

22 април 2024, 00:04 часа • 3567 прочитания

Реал Мадрид надви Барселона с 3:2 в двубой от 32-рия кръг на Ла Лига и триумфира в Ел Класико за трети пореден път. Големият герой за "белия балет" отново се казва Джуд Белингам, който бе на точното място в точния момент и отбеляза победния гол. Така отборът на Карло Анчелоти събра 81 точки и дръпна с 11 пред каталунците на върха.

Барселона поведе рано-рано

На "Сантиаго Бернабеу" гостите стартираха по-агресивно и наказаха грешка на "лос меренгес" в шестата минута. Кристенсен се възползва от неубедително излизане на Андрий Лунин и откри резултата. Столичани веднага вдигнаха оборотите. Вини Жуниор пропусна от изгодна позиция. В 17-ата минута Лукас Васкес направи много хубав рейд и бе съборен в наказателното поле, с което спечели дузпа за своя тим.

ПРЕДИ ДНИ: Реал Мадрид детронира Сити! "Белите" надделяха след дузпи в гладиаторската битка (ВИДЕО)

Дните до Евро

Вини Жуниор изравни, спорно положение пред врата на Реал

Зад топката застана Винисиус, който не сбърка за 1:1. В средата на първата част зрителите станаха свидетели на много спорно положение, при което останаха съмнения дали топката е минала с целия си обем голлинията на мадричани. ВАР обаче реши, че попадение няма. До почивката опасности валяха и пред двете врати.

Каталунците пак поведоха, мадричани отново изравниха

След почивката Ямин Ламал продължи активните си действия по фланга и създаде главоболия на противниковите защитници. Младото крило бе в основата на гола на Лопес от близка дистанция за 1:2. Възпитаниците на Карло Анчелоти пак не закъсняха с отговора си. Вини Жуниор даде превъзходен пас към Васкес, който засече за 2:2.

Роден за големите мачове: Джуд Белингам

Малко по-късно бразилецът излезе очи в очи с Тер Стеген, но стреля право в стража. В последните минути футболистите на "белия балет" бяха по-настоятелни и пропуснаха няколко хубави шанса. В първата минута от добавеното време обаче отново заблестя голямата звезда Джуд Белингам, който донесе успеха - 3:2.

ОЩЕ: В 97-а минута: Нападател от Ла Лига тръгна за "паненка", но завърши катастрофално (ВИДЕО)

 

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес