Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Юнайтед спъна Ливърпул в битката за титлата във Висшата лига (ВИДЕО)

07 април 2024, 19:26 часа • 1351 прочитания

Отборите на Манчестър Юнайтед и Ливърпул не успяха да се победят след равенство 2:2 на "Олд Трафорд" в голямото дерби от 32-ия кръг на Висшата лига. "Червените дяволи", които отстраниха Ливърпул от ФА Къп по-рано през сезона, сега спънаха мърсисайдци в битката за титлата на Англия.

Манчестър Юнайтед и Ливърпул не се победиха на "Олд Трафорд"

Ливърпул откри резултата с гол на Луис Диас в средата на първото полувреме. Гостите доминираха до края на частта, а Юнайтед не отправи нито един удар към противниковата врата. През втората част обаче "дяволите" показаха съвсем друго лице и дори взеха инициативата в мача в търсене на обрат.

Манчестър Юнайтед - Ливърпул

"Дяволите" направиха пълен обрат, но изпуснаха победата

И обратът дойде: в 50-ата минута Бруно Фернандеш изравни за "дяволите", а 17 минути по-късно Коби Мейну вкара фантастичен гол за 2:1. След това Ливърпул се събуди и притисна домакините. В 84-ата минута мърсисайдци получиха дузпа, която бе реализирана от Мохамед Салах.

До края Ливърпул опита да потърси нов обрат, като имаше няколко много добри положения, но не се възползва. Така "червените" оставиха на второ място в класирането със 71 точки - с равен актив с лидера Арсенал, който е със значително по-добра голова разлика. Манчестър Юнайтед пък заема шесто място с 49 точки.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес