Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Късни 2 гола донесоха по-малкото зло за Арсенал в битката за титлата (ВИДЕО)

22 април 2023, 00:06 часа • 2302 прочитания

Английският гранд Арсенал понесе пореден удар по шампионските си амбиции, след като не успя да победи Саутхямптън, завършвайки наравно 3:3 на "Емиратс" в мач от 32-ия кръг на Висшата лига. "Артилеристите" могат да са доволни, че не загубиха мача, след като изоставаха с два гола до 88-ата минута.

Двубоят започна кошмарно за "топчиите", които още в първите секунди изостанаха в резултата след гол на Карлос Алкарас. В 14-ата минута бившият играч на Арсенал Тио Уолкът отбеляза втори гол за Саутхямптън, поставяйки претендента за титлата в изключително трудна ситуация.

Габриел Мартинели все пак успя да върне един гол в 20-ата минута, но до почивката не се стигна до изравняване на резултата. През втората част Саутхямптън отбеляза и трети гол - Дуйе Чалета-Цар се разписа в 66-ата минута, правейки резултата 1:3.

Арсенал се съвзе чак в края на мача, когато успя да сътвори късен щурм, отбелязвайки два гола за две минути. Първо Мартин Йодегор се разписа в 88-ата минута, а малко по-късно Букайо Сака направи 3:3. В добавеното 8-минутно продължение обаче "топчиите" не успяха да сътворят пълен обрат.

В подреждането Арсенал остава лидер със 75 точки - с пет пункта пред втория Манчестър Сити, който е с два мача по-малко. "Топчиите" влязоха в серия от три поредни равенства. Саутхямптън пък остава последен с 24 точки - на три пункта от спасението.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес