Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн плаща сериозна сума за 17-годишен австралийски талант

10 ноември 2023, 15:09 часа • 1055 прочитания

Байерн Мюнхен ще плати сериозна сума за 17-годишен австралийски талант. Става въпрос за крилото на местния Аделаида Юнайтед Нестори Иранкунда. Новината бе съобщена от италианския трансферен гуру Фабрицио Романо.

Иранкунда ще излезе 3,5 млн. евро на Байерн 

Според информациите баварците са се договорили с ръководството на Аделаида за привличането на Иранкунда. Германският хегемон ще плати около 3,5 милиона евро за правата на играча, което е доста сериозна сума с оглед на възрастта на крилото и неговият опит във футбола, който се свежда единствено до мачове в австралийското първенство.

Талантът ще се присъедини към баварците през 2024-та 

Иранкунда, който има мачове за националния отбор на Австралия до 17 години, ще се присъедини към новите си съотборници през 2024-та. Сумата по сделката за младия футболист може и да нарасне, тъй като в договора между Байерн и Аделаида има записани и редица бонуси свързани с неговото представяне на „Алианц Арена“.

До момента 17-годишният футболист има 39 мача за Аделаида Юнайтед във всички турнири, в които е реализирал 9 попадения и е направил две асистенции.

Онзи ден се заговори, че Байерн е в люта битка с Ливърпул, Манчестър Сити и Челси за 20-годишен талант.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес