Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Англия с 1/4-финалист, Челси без проблеми срещу Галатасарай

18 март 2014, 23:39 часа • 9408 прочитания

Челси стана първият английски тим, който се класира на 1/4-финал в Шампионската лига този сезон. Лондончани победиха Галатасарай като домакини с 2:0 и с общ резултат 3:1 намират място в следващата фаза. Жозе Моуриньо надигра тотално колегата си Роберто Манчини в мач, изпълнен с груба игра и безумни влизания.

Двубоят започна по най-добрия начин за Челси. Още в 3-ата минута Самуел Ето'О отбеляза поредния си гол във важен мач през сезона. Камерунецът бе намерен в наказателното поле, нагласи си топката и стреля, Муслера не се намеси убедително и резултатът бе открит. След гола Галатасарай пое инициативата, но не стигна до сериозно положение. Завърналият се на "Стамфорд Бридж" Дидие Дрогба направи задна ножица в 15-ата минута, когато по-доброто решение бе да остави топката на свой съотборник. Преди мача котдивоарецът бе посрещнат с бурни аплодисменти от феновете на Челси. Средата на първото полувреме бе изпълнена с брутални влизания. Емануел Ебуе, Фелипе Мело и Оскар направиха фаулове, които заслужаваха дори червен картон, но съдията се задоволи с по-леки наказания. В 33-ата минута Джон Тери стреля опасно с глава, а топката премина на милиметри над вратата. В края на полувремето Челси нанесе решителния си удар. Джон Тери стреля след изпълнение на корнер, Муслера отби, но Гари Кейхил отблизо не пропусна да вкара в опразнената врата - 2:0.

През второто полувреме само публиката на Галатасарай напомняше, че турците са на терена. Гардът на турците падна съвсем, а Челси спокойно контролираше мача в стил "Моуриньо". Лондончани имаха шансове да направят резултата класически чрез Оскар, който на два пъти стреля опасно, без успех. Aзар пък провери рефлекса на Муслера в 85-ата минута, уругвайският вратар се справи с удара. В лежерно темпо Челси дочака края на двубоя, а Роберто Манчини така и не успя да съживи своя тим, въпреки смените. Така Челси продължава битката на два фронта, след като е водач в Премиършип, а за Галатасарай остава радостта от преодоляването на групата и най-вече победата над Ювентус.

СТАТИСТИКА:

1/8-финал реванш от Шампионската лига

Челси - Галатасарай 2:0 (в първия мач 1:1)

1:0 Ето'0 4
2:0 Кейхил 42


ЧЕЛСИ: Чех, Аспиликуета, Тери, Кейхил, Иванович, Лампард, Рамирес, Оскар (82 Шюрле), Вилиан, Азар, Ето'о (85 Торес)
Треньор: Жозе Моуриньо

ГАЛАТАСАРАЙ: Муслера, Ебуе, Чеджу, Кая, Тейес, Куртулуш (67 Балта), Мело, Инан, Снайдер, Йълмаз (54 Бюлут), Дрогба
Треньор: Роберто Манчини

Жълти картони: Оскар, Иванович (Ч) ; Мело, Дрогба, Инан (Г)

Съдия: Феликс Брих

Стадион: "Стамфорд Бридж", Лондон

Васил Хаджийски
Васил Хаджийски Отговорен редактор
Новините днес