Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

По време на атаката в "Охматдит" 3 деца са били на операционната маса с отворен гръден кош (СНИМКИ)

09 юли 2024, 22:16 часа • 1169 прочитания

По време на руската ракетна атака срещу детската специализирана болница "Охматдит" на 8 юли там са се провеждали три сърдечни операции. В сградата на Центъра за детска сърдечна хирургия, която се намира на територията на болничния комплекс, е имало три деца, които дори са били с отворена гръдна кухина, а други девет деца са били в реанимация.

Това разказа украинският здравен министър Виктор Ляшко в ефира на телевизионния канал "Прямий".

Той добави, че лекарите са успели да зашият децата, преместили са ги в друга сграда на същата болница, там отново са отворили гръдния кош на малките пациенти и са продължили операциите. 

Още: Пугачова с остра реакция за атаката срещу детската болница. Украйна показа нови доказателства за руската съпричастност (СНИМКИ)

Центърът по детска кардиология и кардиохирургия публикува снимка на страницата си във Facebook как изглежда една от операционните зали след атаката, както и в отделен пост кадри от няколко други помещения.

Също така един от хирурзите в болницата, Олег Голубченко, разказа как е оперирал малък пациент по време на атаката. Ударната вълна го е отхвърлила върху операционната маса, но той и колегите му успели да направят всичко необходимо, за да преведат детето на ръчно изкуствено дишане (детето било под упойка). След това операцията е продължила в друга болница. Детето е оцеляло. ВИДЕО и СНИМКА 18+ 

Още: Чехия де факто каза на Путин, че е боклук заради детската болница в Киев

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес