Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НВУ "Васил Левски" със становище за скандалния клип на МО

25 юли 2024, 23:32 часа • 2531 прочитания

Националният военен университет "Васил Левски" изразява категоричното си несъгласие с представената информация за курсант от Военния университет, който е включен в рекламен клип за предаването "Талантите", подготвен от Информационния център на МО. Това се казва в становище на висшето учебно заведение. 

Още: Рекламират военен университет с качулати татуирани младежи, рап, доберман и сакове с оръжие (ВИДЕО)

"Внушението, което създава клипът, не кореспондира с морала и ценностите, в които НВУ "Васил Левски" вярва и обучава своите възпитаници! Ръководството на Университета не е запознато и не е одобрило подготвения материал, поради което, категорично, не застава зад излъчения клип!", категорични са от НВУ "Васил Левски. 

Още: След гневни реакции за рекламен клип: Военното министерство промени текста на поста си във Фейсбук

Припомняме, че странният клип предизвика бурни реакции в социалните мрежи. Той започва с младежи, надянали качулки на главите си и вадещи оръжия от сакове на фона на транспарант на "Делта гард". Следва доберман, който излайва няколко пъти и в кадър се появява млада дама, която казва: "Ти си млад и сърдит? Светът наоколо постоянно ти лази по нервите?" В кадър влиза и фасадата на Националния военен университет "Васил Левски".

След стотиците гневни реакции Информационният център на МО промени поста си във Фейсбук.

 

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес