Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиев разкри защо Черно море е играл предпазливо и как "моряците" ще победят в реванша (ВИДЕО)

26 юли 2024, 00:01 часа • 1801 прочитания

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев даде своето мнение след равенството с Апоел Беер Шева в Ловеч в първи двубой от втория предварителен кръг на Лигата на конференциите. Специалистът отчете, че "моряците" са влезели в мача прекалено респектирани от противника заради дългото отсъствие от европейските клубни турнири. Според наставника тимът му трябва да повиши креативността си в реванша.

Илиев: Влязохме прекалено респектирани, защото години ни нямаше в Европа

"Влязохме в мача респектирани от противника и това се видя в първите 15-20 минути. След това имаше моменти, в които играта беше равностойна. През второто полувреме направихме промени, като трябваше да задържим топката в предни позиции. Дори можехме да решим мача в наша полза," започна Илиев след хикса между Черно море и Апоел.

ВАР-ът на Actualno

"Моряците" не са знаели на какво ниво са

"След толкова години в Европа и тази неизвестност на какво ниво сме, когато се срещнем с отбор, който играе всяка година в Европа, това ни кара да бъдем по-предпазливи. През второто полувреме малко се освободихме и имахме повече резерви в креативен план. Успяхме да използвахме тези пространства, които оставяше отбора на Беер Шева, когато си я подадем 2-3 пъти", смята той.

Черно море трябва да е по-креативен в реванша

"Мисля, че те нямаха толкова чисти ситуации като нашите - на Калкан и Иса. Не исках да сме толкова предпазливи. Реваншът ще бъде на "наш терен" и трябва да повишим креативността си. В такива равностойни мачове една ситуация може да реши всичко. Футболистите приеха по-дълбоко това да сме резервирани и прагматични. Не можем само да чакаме реванша", отчете треньорът на Черно море.

ОЩЕ: ВАР и естонец закопаха Ботев Пловдив в Атина! Гол на резерва остави "канарчетата" в играта (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес