Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изходът за Пеевски, следващият ход на Борисов и изкушението пред Радев: Анализ на Георги Киряков (ВИДЕО)

24 юли 2024, 17:00 часа • 19916 прочитания

"Г-н Пеевски подслаждаше кафето си много години със захарта, наречена ДПС. Сега тази захар я няма и затова му нагарча доста. Не просто ще пие горчиво кафе оттук нататък, но накрая и кафе няма да има". Такава прогноза направи в Студио Actualno политологът Георги Киряков за политическото бъдеще на съпредседателя на Движението за права и свободи.

Още: Пеевски си изпуска нервите: Обиди към ПП-ДБ, заплахи към Румен Радев (ВИДЕО*)

Изходът за Пеевски

"Г-н Пеевски вече няма поддръжка зад себе си, има единствено и само влияние върху едни институции, което обаче беше резултат от влиянието на ДПС в тези институции, не на г-н Пеевски персонално", посочи той. Според него, след като ДПС "се отърве" от Делян Пеевски, ще се появи нов като него - т.е. ще се възпроизведе същият модел.

Политологът цитира основен закон във войната - трябва да оставиш изход на врага, когото си притиснал, защото ако го притиснеш докрай, той ще се бие на живот и смърт. "Същото е и с Делян Пеевски – аз виждам, че това е тактиката на Ахмед Доган и на неговите привърженици. Оставили са го да се довари или доизпече сам, но са му оставили и пътечка да излезе от тази ситуация. В противен случай - ще му бъде отнето абсолютно всичко. Накрая може да се стигне до това и физически да бъде посегнато на него", прогнозира Киряков и посочи какво му се предлага на Пеевски, за да го вземе и да си тръгне (гледайте във видеото).

Още: Борисов действа против Радев: Одобри кандидатурата на Ненчев (ВИДЕО)

Снимка: Actualno.com

Ще отстъпи ли Борисов, ще видим ли партия на Радев?

Според политолога политическата криза е заради Бойко Борисов, но лидерът на ГЕРБ не отстъпва. "Трябва да направи крачка настрани и да позволи отпушване на политически процеси, за да се стигне до някаква нормална обстановка", добави Киряков и каза с кого трябва да търси компромис бившият премиер.

Още: Третият мандат и сметките на Румен Радев

За него е логично президентът Румен Радев да стартира свой политически проект, но това може и да е опасно. "Когато виждаш в себе си сила, която се опира на надеждите на хората, няма как да не се изкушиш да създадеш този проект с аргумента, че хората го искат. Само че тук има една основна слабост" да паднеш на земята, смята политологът.

Гледайте още във видеото: "божествената сила" и третият мандат.

Водещ: Мирослав Димитров

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес