Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВАР и естонец закопаха Ботев Пловдив в Атина! Гол на резерва остави "канарчетата" в играта (ВИДЕО)

25 юли 2024, 22:59 часа • 2628 прочитания

Ботев Пловдив отстъпи с 1:2 на Панатинайкос при визитата си в Атина в първи двубой от втория предварителен кръг на Лига Европа. Александър Йеремеев откри резултата в осмата минута, а в края на първото полувреме Анастасиос Бакасетас удвои аванса на своя тим от дузпа. След почивката появилият се от скамейката Ален Корошец остави шансове на "канарчетата" за реванша на "Колежа" през следващата седмица.

Отборът на Душан Керкез имаше претенции за две дузпи в хода на сблъсъка. При първия потенциален 11-метров наказателен удар ВАР много спорно дори не извика главния съдия да преразгледа ситуацията, в която Самуел Акере бе съборен в наказателното поле. В заключителната фаза на мача реферът първоначално посочи бялата точка за нарушение срещу Ехидже Укакки, но ВАР се намеси и българският тим отново не получи правото да изпълни дузпа.

ОЩЕ: Черно море и Апоел не се победиха в Ловеч, Иса направи голям пропуск (ВИДЕО)

ВАР-ът на Actualno

Ботев загуби от Панатинайкос, но има шансове на "Колежа"

Домакините обсадиха наказателното поле на съперника и натискът им се оползотвори в осмата минута. Йонас Там покри Александър Йеремеев, който овладя топката и стреля по земя. Естонският защитник се хвърли на шпагат, топката рикошира в него и се оплете в мрежата. След първия четвърт час "канарчетата" се съвзеха и вдигнаха оборотите.

ВАР със спорно (не)решение в ущърб на Ботев

Ивелин Попов и Нвачукву пробваха късмета си, ала не сполучиха. В 35-ата минута претенции на Ботев за дузпа не бяха уважени. Уджа свали към Акере, който бе съборен в наказателното поле, но не стана ясно защо ВАР не извика главния съдия да преразгледа ситуацията. До почивката Панатинайкос натисна.

ОЩЕ: ЦСКА 1948 пропусна да разгроми Будучност, но тръгна с успех в Европа (ВИДЕО)

Ботев Пловдив

Йонас Там пак греши

Николай Минков трябваше да изчиства от голлинията, а малко по-късно Йонас Там се превърна в грешник за втори път. Той фалулира Джуричич в наказателното поле. Зад топката застана Бакасетас и вкара за 2:0. През втората част Игонен се отчете с намеса, а в 70-ата минута резервите на Душан Керкез блеснаха.

ВАР пак закопа Ботев Пловдив

Секулич и Корошец комбинираха, за да може вторият да намали изоставането на пловдивчани. След това Филип Джуричич уцели напречната греда с техничен изстрел. В 84-тата минута главният съдия отсъди дузпа за Ботев за фал срещу Ехидже Укаки. ВАР обаче се намеси и решението бе отменено. До края "канарчетата" търсеха изравняването, но така и не стигнаха до него - 2:1.

ОЩЕ: Часове преди мача: Съперникът на Ботев Пловдив в Европа обяви голям трансфер

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес