Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С кои 8 държави граничи Австрия

02 юни 2024, 16:30 часа

Австрия е една от най-привлекателните дестинации в Европа, богата на култура, природа и история. Но както всички държави и тя има своите съседи. Да разгледаме с кои осем държави граничи тази красива историческа страна.

Западни съседи - Лихтенщайн и Швейцария

На запад, Австрия граничи с две малки, но вълнуващи държави - Лихтенщайн и Швейцария. Лихтенщайн е една от най-малките държави в света, красиво разположена в Алпите. Швейцария, от своя страна, се гордее с невероятни пейзажи, чист въздух и богата история.

Най-желаните градове и държави за работа и живот в чужбина: Класация

Южни съседи - Италия и Словения

На юг, Австрия споделя граници с две изключително красиви страни - Италия и Словения. Италия е дом на велики културни паметници, изкуство и изискана кухня. Словения, от своя страна, предлага разнообразие от природни красоти.

Европа

Източни съседи - Словакия и Унгария

На изток, граничи с две бивши социалистически страни - Словакия и Унгария. Тези държави са пълни с исторически паметници, като същевременно преживяват бързо развитие и модернизация.

Това е най-малката държава в Европа

Северни съседи - Германия и Чехия

На север, Австрия граничи с две от най-развитите страни в Европа - Германия и Чехия. Те са известни с богатата си култура, технологичното развитие и приветливите си хора.

Всеки от тези съседи допринася за разнообразието и богатството на Австрия, правейки я невероятно място за посещение и пребиваване.

Австрия е страна, обгърната от красота и култура от всички страни. Нейните осем съседи - Лихтенщайн, Швейцария, Италия, Словения, Словакия, Унгария, Германия и Чехия - допълват нейната многолика история и богатство.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес