Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руските мезета озадачават китайците

05 август 2021, 14:15 часа

Войнствен народ - руснаците - проявяват особено "твърд" дух, когато става въпрос за храна и напитки. Да видим дали сте пробвали нещо подобно, е въпросът, който задава китайската медия Sinа.

Когато някой говори за руснаци, първо мислим за техните енергични и решителни действия, а също и за факта, че те имат силни едри тела. Като цяло руснаците в нашите очи са доста смели хора, които могат да бъдат описани като „войнствен народ“. Всички знаем, че в Русия е доста студено и в студено време те обичат да пият, за да се затоплят, а мезетата им им според нас са много „тежки“!

Първото мезе е хайвер. За Китай, констатира изданието, хайверът е сравнително рядък продукт с много висока цена. Една лъжица от него може да струва десетки хиляди юана и само местните богати могат да си позволят хайвер. Въпреки това, в очите на руснаците, хайверът е обикновено мезе.

Второто мезе, която върви добре с алкохола, е сурово пушена или осолена сушена риба. Това мезе е нещо подобно на сашими, нарязано филе осолена риба и също е популярно в много страни. Но например китайците не обичат много да ядат сурова риба и ако я поръсите със сол, тогава мнозина ще се погнусят, допълва изданието. Как изобщо такова нещо може да се яде, пита авторът, и допълва, че с такова мезе трудно се свиква.

Третото мезе е херинга с картофи. Това е класика. В същото време според автора „мнозина са запознати с миризмата на консерва от херинга и ще се съгласят с мен, че е непоносима“.

И „връх на сладоледа“ сред руските мезетата са киселите краставички. Този вид алкохолна закуска изглежда много по -добре и "по-нормално" от първите три. Мнозина са опитвали кисели краставички - хрупкави и кисели. Много китайци обичат да купуват кисели краставички, защото харесват вкуса им

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес