Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хитри трикове за бързо съхнене на лака за нокти

28 юли 2022, 20:10 часа

Лакирането на нокти е сравнително приятно занимание, но съхненето на лака може да се превърне в истински кошмар за всяка жена. Мечтата на повечето дами, които искат маникюр, е лакът им да съхне бързо и да не се размазва. Никоя дама не би стояла с часове, за да засъхне, а след това да докосен нещо и той да се развали. Ако ви е омръзнало да стоите на пръсти и едва ли не да докосвате всичко все едно го правите с перо, то следващите редове са за вас.

Как можете да накарате лака си да засъхне почти мигновено?

Купа с лед

Преди да започнете процеса, то си пригответе до вас купа с лед. След като нанесете лака, то потопете ръката си за около 2 минути. Ледената вода ще помогне на лака да стегне  и следователно да изсъхне по-бързо.

5 причини да не си слагате изкуствени нокти никога

Сешоар

Той ще ви помогне сравнително бързо на ноктите ви. Използвайте студената или неутрална струя. Колкото е по-студена, толкова по-добре и по-бързо ще изсъхнат ноктите. Топлата и гореща струя няма да са ви от полза.

Бързосъхнещ топ лак

Те са в различни разновидности. Изберете такъв, на който изрично е упоменато, че е бързосъхнещ или гел лак. Това помага на ноктите да са укрепни и здрави, а на лакът – да е красив, изсъхнал и в цялостен вид. Освен това добавяте и красив оттенък към лака си и малко блясък. С една дума – завършеност.

Спрей или лак за коса

Спреят или лакът за коса има фиксиращ и стягащ ефект. В тези продукти има изсушаващи агенти и те могат да ви помогнат за маникюра. След като нанесете лака, изчакайте за около 1 минути и напръскайте със спрей или лак. Оставете го да подейства за няколко минути, а след това изплакнете и нанесете балсам или крем за ръце. Така ще хидратирате кожата си след използването на изсушаващия агент.

Как да направим ноктите по-здрави

Спрей за готвене

Той наподобява олиото. Маслата имат засъхващ агент и така ще направите две неща – ще хидратирате, но и ще имате красив и сух маникюр. Също така много лесно можете да намерите такъв спрей, а и е удобен за използване.

Спрей за сушене на лак

На пазара вече има и това. Той е много удобен и принципът му е като на този за готвене. Ако нямате единият, винаги можете да използвате другият. Изберете такъв на маслена основа – ще помогне изсъхването, но и стягането му.

Нанасяйте тънки слоеве

Ако искате да имате красиви нокти, избягвайте да нанасяте няколко слоя един след друг. Така не само се получават дебели слоеве, но и съхненето е по-трудно. Също така твърде възможно е да има мехурчета, набръчкване и лесно разваляне при допир. Нанесете няколко много тънки слоя, като изчаквате между тях да е минало достатъчно време, за да са изсъхнали напълно.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес