Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Диета с грейпфрут за постигане на перфектна фигура

07 март 2023, 13:14 часа

Диетата с грейпфрут е по-известна и като „Холивудска диета“, чрез която се губи тегло само за 12 дни. Но има ограничени изследвания в подкрепа на тези твърдения.

Различното в тази диета е, че изисква богат на протеини хранителен план, който включва грейпфрут или сок от грейпфрут на всяко хранене. Но не се консумира само този плод. Диетата с грейпфрут обещава бърза загуба на тегло поради твърденията, че плодът има ензими за изгаряне на мазнини.

Как да ядем грейпфрут, за да отслабнем?

Как да спазваме диета с грейпфрут?

Диетата трябва да продължи от 2 до 3 седмици, като включва ниско съдържание на въглехидрати и калории и високо съдържание на протеини. В някои версии на диетата трябва да се консумират не повече от 800 калории на ден.

Примерите за ястия включват:

Закуска: две варени яйца, две резена бекон и 1/2 грейпфрут или 150 мл сок от грейпфрут

Обяд: салата с дресинг, всяко месо в произволно количество и 1/2 грейпфрут или 150 мл сок от грейпфрут

Вечеря: всякакъв вид месо, приготвено по всякакъв начин, салата или червени и зелени зеленчуци, кафе или чай и 1/2 грейпфрут или 150 сок от грейпфрут

Хапване преди лягане: 150 мл обезмаслено мляко

Не само сокът от грейпфрут на гладно е полезен, но и ще ви помогне при проблем с...

Ползи за здравето

Чрез спазване на диета с грейпфрут не само ще свалите излишните килограми, но и е добър избор, за да подсилите организма си и да подпомогнете цялостното си здраве.

Един грейпфрут съдържа над 60% от препоръчителния ви дневен прием на витамин С, който укрепва имунната система. Консумацията на грейпфрут е свързана с по-висок прием на магнезий, калий, диетични фибри. Този плод подобрява здравето на сърцето чрез намаляване на рисковите фактори за сърдечни заболявания, като високо кръвно налягане и холестерол.

Статията има само информативна цел и не е препоръка или заместител на консултацията със специалист.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес