Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

8 неочаквани приложения на алуминиевото фолио

31 март 2021, 11:30 часа

Време да погледнете на алуминиевото кухненско фолио от различен ъгъл, то може да се използва по различни начини и определено ще ви бъде изключително полезно.

1. Помага за премахване на болки в ставите

Ако някога сте изпитвали болки в ставите, вие отлично знаете колко неприятни могат да бъдат те. Сред методите на алтернативно лечение има и рецепта за използване на алуминиево фолио. То трябва да се постави върху възпаленото място, внимателно го покрийте отгоре с топъл шал или кърпа. Сложете тази превръзка вечер и я оставете да действа през цялата нощ. Ще видите, че на сутринта ще сте в много по-добро състояние.

2. Премахва болка от ударено

Фолиото ще ви помогне за облекчаване на дискомфорта или болката в пръст на ръка или крак, които случайно сте ударили. Просто увийте пръста си във фолио и почти веднага ще почувствате облекчение.

3. Увеличава трайността на хранителни продукти

Можете да съхранявате сирене, джинджифил, лимон във фолио. Увийте тези храни в лист фолио и охладете. Можете дори да го поставите във фризера. Ще видите, че срокът на годност на продуктите се увеличава. Освен това ще помогне да се предпази храната от поемането на миризми. Трябва да се каже, че няма разлика от коя страна използвате фолиото.

4. Може да наточи ножицата ви

Фолиото може много бързо да се справи, ако трябва да заточите ножиците в къщи. Сгънете лист фолио на 4-6 слоя и просто започнете да режете. Ще видите, че остриетата стават по-остри без много усилия.

5. Съдейства за повече топлина в жилището

Този съвет е много подходящ, ако скоро наближава зимата. Можете да подобрите излъчването на топлината от радиаторите като използвате фолио. Сложете лист фолио между стената и радиатора, тогава в стаята ще има много повече топлина.

6. Лъскане на сребърни съдове

Ако вашата сребърна посуда е загубила своя блясък, има лесен начин да си го възвърнете! Поставете лист алуминиево фолио на дъното на съд за печене и поставете сребърните си прибори върху фолиото. Поръсете отгоре 2 чаени лъжички сол и 2 чаени лъжички сода бикарбонат. Накрая налейте няколко чаши гореща вода, докато сребърните прибори не се потопят напълно. Оставете сребърните прибори да киснат за 5 минути, след това извадете, изплакнете и се насладете на блясъка им!

7. Почиства чугун

Използвайте смачкано парче алуминиево фолио, за да изтъркате залепналите нечистотии на дъното на вашите чугунени тигани.

8. Фуния от фолио

Фуниите често са един от онези елементи, които не смятате, че ще ви трябват ... до момента, в който осъзнаете, че имате нужда от такъв. Ако някога се окажете в тази ситуация, можете да импровизирате и да направите фуния, като използвате парче алуминиево фолио! Просто оформете конусовидна форма с фолиото и сгънете краищата, за да запазите формата.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес