Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Toyota ще представи състезателен кросоувър

18 януари 2016, 10:43 часа • 5042 прочитания

По време на маратонската надпревара „24 часа на Нюрбургринг“, в който участие ще вземе и Toyota, като японската компания възнамерява да направи това със състезателния кросоувър C-HR. Състезанието ще се проведе на легендарната „Северна дъга“ през май. Автомобилът ще бъде подготвен от японската компания Gazoo Racing, която е спортният и тунинг партньор на японския концерн.

 

Новият модел ще се превърне в първия кросоувър, който ще застане на старт за „24 часа на Нюрбургринг“. Моделът е състезателна версия на прототипа С-HR. За пръв път той бе представен преди две години на автосалона в Париж, а през 2015 г., на салона във Франкфурт бе показан обновения вариант на концепта. Той бе каченна модернизираната платформа TNGA и хибридно задвижване. Към момента техническа информация за спортния модел липсва.

Освен C-HR, в маратонската надпревара на „Северната дъга“ участие ще вземат още Lexus RC и RC F. Последният ще разчита на модернизиран 5,0-литров атмосферен V8 двигател с мощност 500 к.с. и 6-степенна секвенциална трансмисия.

Пламен Георгиев
Пламен Георгиев Отговорен редактор
Новините днес