Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиан Илиев викна само един от Левски в националния, ЦСКА с четирима в представителния тим

01 октомври 2024, 13:49 часа • 568 прочитания

Селекционерът на националния отбор по футбол на България Илиан Илиев обяви списъка с футболисти, на които ще разчита в предстоящите двубои от Лигата на нациите срещу Люксембург и Северна Ирландия. Впечатление прави, че само един играч от Левски е намерил място сред избраниците му, въпреки че „сините“ са на втора позиция в Първа лига. За сметка на това ЦСКА може да се похвали с четирима национали.

България играе срещу Люксембург и Северна Ирландия

България приема Люксембург на 12 октомври като срещата ще се състои на стадион „Христо Ботев“ в Пловдив. Три дни по-късно, на 15 октомври, „лъвовете“ гостуват на Северна Ирландия в Белфаст. За двата двубоя Илиан Илиев повика общо 25-ма футболисти.

🇧🇬✍️ Селекционерът на България Илиан Илиев обяви пълния списък с играчи, на които ще разчита за предстоящите два мача от...

Posted by Team Bulgaria on Tuesday, October 1, 2024

Кого повика Илиан Илиев?

Илиев е повикал единствено нападателя Александър Колев от състава на Левски. За сметка на това ЦСКА може да се похвали с четирима национали – Иван Дюлгеров, Християн Петров, Иван Турицов и Илиан Илиев – младши.

Прави впечатление, че в представителния тим се завръща халфът на Лудогорец Ивайло Чочев. Повиканите играчи от клубния отбор на Илиев – Черно море, пък са трима. Това са бранителите Виктор Попов и Живко Атанасов, както и полузащитникът Васил Панайотов.

Преди дни пък стана ясно, че младежките национали на България са дарили премиите си за благородна кауза.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес