Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Два милиона лева са необходими за ремонта на сектор „В“ на стадион „Локомотив“ в София

01 октомври 2024, 12:39 часа • 326 прочитания

Около два милиона лева са необходими за ремонта на сектор „В“ на стадион „Локомотив“ в София. Това разкри изпълнителният директор на столичните „железничари“ Иво Котев. Той сподели пред медиите, че трудно феновете на тима ще се завърнат на трибуната в краткосрочен план, тъй като не всичко зависи от футболния клуб.

Иво Котев разкри, че седалките в сектора трябва да се демонтират, след това трябва измазване и изграждане на нови бетонни пътеходи и стъпала. Освен това клубът ще има проблем и с намиране на седалки, тъй като моделът, който ползват на стадион „Локомотив“, вече не се произвежда.

Какво обясни Иво Котев?

Фенове на ЦСКА

„Много трудно ще е в краткосрочен план феновете на Локомотив да се завърнат в сектор „В“. Нещата не зависят само от футболния клуб. В държавата няма регулаторен орган, който да каже какво трябва да се случи, за да бъде лицензиран сектор. В тясна комуникация сме с БФС, с ОСК. Освен финанси, се изискват време и бюрокрация. Реконструкцията за целия сектор ще е около два милиона лева. Трябва да се демонтират седалките, да се стигне до арматурата, да се измаже, да изградят нови бетонни пътеходи, стъпала. След това да се сложат седалки, а тези седалки вече не се произвеждат никъде, няма откъде да се купят“.

„Президентът г-н Стоянов е осигурил всичко откъм финанси в клуба - в дългосрочен и краткосрочен няма да има проблеми. Да, чужденците са по-евтини. Всички добри български футболисти са с договори. Български футболист ни поиска 12 000 лева заплата, чужденците на практика са по-евтини. Естествено, българите са с приоритет, но лошото е, че горе-долу цялата „А“ група се е ориентирала към чужденците“, заяви босът на Локомотив.

По-рано днес Локомотив София представи новия си треньор.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес