Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Български футболист ни поиска 12 000 лв. заплата, чужденците са по-евтини"

01 октомври 2024, 14:23 часа • 913 прочитания

12 000 лева - това е сумата, която български футболист е поискал като месечно възнаграждение в отбора на Локомотив София. Високите финансови претенции на родни играчи не са единичен случай. Това е и една от основните причини много български клубове да прибягват към чуждестранни състезатели, вместо към местни футболисти.

Какви трябва да са заплатите на българите в Първа лига?

"Роден играч ни поиска 12 000 лева заплата, чужденците на практика са по-евтини. Естествено, българите са с приоритет, но лошото е, че горе-долу цялата "А" група се е ориентирала към чужденците", разкри изпълнителният директор на Локомотив (София) Иво Котев при представянето на новия треньор на "железничарите" Антон Велков.

Локомотив София

Локомотив София се ориентира към чужденците, защото са по-евтини

"Президентът г-н Стоянов е осигурил всичко откъм финанси в клуба - в дългосрочен и краткосрочен няма да има проблеми. Да, чужденците са по-евтини. Всички добри български футболисти са с договори", добави още той. Котев не разкри името на българския футболист, но от думите му стана ясно, че не смята за разумни финансовите претенции на много от българските футболисти.

Иво Котев каза и колко пари са нужни на Локо Сф за сектор "В" на стадиона.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес