Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш шеф в БФС: България не е дала 1 лев за футбола от 1989-та насам

23 октомври 2023, 16:13 часа • 1383 прочитания

Бившият вицепрезидент на Българския футболен съюз и настоящ член на Изпълкома на централата Атанас Фурнаджиев коментира ситуацията, в която се намира спорта у нас. Бизнесменът е категоричен, че за да имаме успехи трябва държавата да се намеси и да започне да инвестира, тъй като от 1989 година насам не е дала 1 лев финансиране на футбола.

Фурнаджиев допълни, че БФС със сигурност има вина за положението, в което се намира футбола, но основната причина за краха на спорта се корени във факта, че всички други държави около нас инвестират в школи и стадиони, докато ние стоим на едно място.

Какво каза Атанас Фурнаджиев

Атанас Фурнаджиев

„Със сигурност и БФС има вина, но футболът в цял свят в момента е много пари. Необходимо е сериозно финансиране. Ако погледнете съседни нам държави, които са близки по население, ще видите, че те отделят по 100 милиона евро на година за футбол. Имат изградени стадиони, изградени школи, инвестират в детския футбол“.

„Това в България не се случва. България не е дала нито един лев финансиране на футбола от 1989 година насам. Тук говорим и за държавата, и за общините. Не казвам, че тези пари трябва да се дават на БФС. Но да се дават за стадиони, за подготовка на школите, за треньори, за заплати. Докато не се дадат сериозни средства за детско-юношеския футбол, независимо кой е в ръководството на БФС, резултати няма да има“, каза Атанас Фурнаджиев.

В последния кръг в Първа лига пък феновете на родните тимове атакуваха остро ръководството на БФС.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес