Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЦСКА 1948 без успех в 4 поредни мача: Арда доминира в Бистрица за първа победа на чужд терен

21 октомври 2024, 20:13 часа • 467 прочитания

Арда Кържали победи ЦСКА 1948 в отложения двубой от 8-и кръг на Първа лига. Мачът завърши при резултат 1:2 в полза на гостите, като Феликс Ебоа и Тонислав Йорданов бяха точни за кърджалии, а Джонатан Соуза се отчете за "червените" малко преди края на срещата. 

Арда записа първа победа като гост в Първа лига

Преди началото на срещата бе отдадена почит към паметта на Емил Коцев, бившият служител на клуба, както и на съпругата на страничния съдия Мартин Венев - Биляна Петрова.

ОЩЕ: Скръбна вест: Бивш директор на ЦСКА 1948 почина на едва 36-годишна възраст

Мачът започна равностойно, като в първитя 15 минути лиспваха ситуации пред двете врати. В 33-тата минута Марио Илиевски получи добра топка от левия фланг и стряла, но Анатолий Господинов улови без проблем. 2 минути след това гостите от Кърджали откриха резултата с първия си точен удар в срещата. Борислав Цонев центрира към наказателното поле, където Феликс Ебоа изпревари Асен Георгиев и с пета технично преодоля стража на "червените". В заключителните минути на първата част Дуду Хатамото претендираше за дузпа, но вместо това получи жълт картон за симулация.

Първата по-интересна ситуация за втората част дойде в 56-ата минута, когато Марио Илиевски излезе един срещу един с Господинов, но стражът на Арда действа много съобразително и чисто изби топката от краката на нападателя. Малко след това Тонислав Йорданов беше много близо до това да удвои преднината на своя отбор, но Алекс Божев отрази силния му изстрел от воле. Секунди по-късно тимът на Александър Тунчев все пак стигна до второ попадение, след като Йорданов беше изпуснат от защитата на "червените" при центриране отдясно и с глава направи резултата 2:0.

В 60-ата минута Хатамото шутира от дистанция, но изстрелът му попадна в обсега на Господинов. В оставащото време домакините притиснаха своя съперник и създадоха няколко добри положения, но без успех. В крайна сметка, минута преди края на редовното време, Джонатан Перейра намали изоставането на "червените" със страхотен гол от около 30 метра, който оформи крайния резултат от 1:2.

Това в първа победа за момчетата на Александър Тунчев като гости през този сезон. "Червените" пък остават без успех в четвърти последователен мач. В предния кръг Крумовград не се даде на столичани.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес