Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тръмп настоява Джо Байдън и други демократи да бъдат хвърлени в затвора

14 май 2020, 15:34 часа • 2475 прочитания

Бивши членове на администрацията на бившия американски президент Барак Обама, включително кандидатът за президент на Демократическата партия Джо Байдън, който беше вицепрезидент на Обама, трябва да бъдат хвърлени в затвора заради "разобличаването" на бившия съветник по националната сигурност Майкъл Флин.

„За това настоя президентът на САЩ Доналд Тръмп в интервю за  телевизия Fox.

"Това беше най-голямото политическо престъпление в историята на страната ни. Те трябва да бъдат в затвора. Това е най-голямата измама в историята на САЩ", изтъкна Тръмп.

Преди това Fox съобщи, че Байдън е предвождал членове на администрацията на Обама, за които се твърди, че са отговорни за така нареченото "разобличаване" или незаконно разкриване на самоличността на Флин в контекста на подслушване на чуждестранен гражданин в САЩ.

В списъка влизат още бившият посланик на САЩ в ООН Саманта Пауър, бившият директор на националното разузнаване Джеймс Клапър, бившият директор на ФБР Джеймс Коми и бившият директор на ЦРУ Джон Бренън.

Републиканците поискаха допълнително разследване. Сенатор Линдзи Греъм от Южна Каролина коментира, че "разобличаването на генерал Флин от администрацията на Тръмп относно разговори по време на президентския преход е изключително обезпокоително и мирише на политики, а не на национална сигурност".

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес