Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Момиче оцеля след нападение на пума

01 юни 2022, 09:54 часа • 3328 прочитания

9-годишно американско момиче оцеля по чудо след като е било нападнато от пума, съобщи БГНЕС.

Пумата е нападнала момичето, Лили Крижановски, докато било на къмпинг със семейството си в щата Вашингтон, пише чичо ѝ Алекс Манцевич в GoFundMe, където се опитва да събере пари за покриване на медицинските ѝ разходи.

В изявлението на Вашингтонския департамент по риболова и дивата природа (WDFW) се казва, че "Лили, заедно с още две деца, е играла на криеница в гората недалеч от лагера. Лили изскочила, за да изненада приятелите си, когато пумата внезапно я нападнала".

"Тя беше откарана в болницата с много различни наранявания по горната част на тялото/лицето", пише Манцевич.

Детето е претърпяло многочасова операция, но е било изписано от интензивното отделение. 

От 1924 г. насам 20 души са били нападнати от пуми в дивата природа на щата Вашингтон и двама от тях са починали, твърди щатската агенция за опазване на околната среда.

Длъжностните лица заявиха, че ще бъде извършена проверка, за да се опитат да разберат обстоятелствата около това последно нападение.

"Дивите животни избягват срещите с хора, както и ние не искаме да имаме близки срещи с тях", заяви капитан Майк Спречър от полицията на WDFW.

Тялото на пумата - която е била застреляна от свидетел на нападението е анализирано за евентуални заболявания, съобщиха служители.

"Приключилите през уикенда тестове показаха, че животното не е болно от бяс", заявиха от WDFW.

Познати още като пуми или планински лъвове, тези големи котки могат да достигнат тегло до 115 кг, според bigcatrescue.org.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес