Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

50 млн. долара не стигат: Пъф Деди остава в затвора

19 септември 2024, 09:30 часа • 623 прочитания

Рап магнатът Шон "Диди" Комбс, по-познат в миналото като Пъф Деди, ще остане в затвора в очакване на процеса по обвинения в рекет и сексуален трафик, след като съдия отхвърли обжалването му.

Съдия Андрю Картър потвърди решението от предишния ден, че пакетът от гаранции, предложен от екипа на защитата му – който включва 50 милиона долара, обезпечена от дома му в Маями – е недостатъчен предвид историята му на насилие и злоупотреба с вещества и възможността за манипулиране на свидетели. "Не ни се получи", каза адвокатът на Комбс Марк Анифило пред федералния съд в Манхатън след решението.

Адвокатът на Пъф Деди, снимка: Getty Images

Той обеща да продължи да настоява за освобождаването на Комбс под гаранция и също така каза, че ще поиска процесът да продължи напред "колкото е възможно по-бързо". "Където и да е, решимостта му е една и съща. Той вярва, че е невинен", посочи Агнифило, твърдейки, че условията за Комбс в затвора за са "нечовешки".

Още: Осъдиха Пъф Деди да плати 100 млн. долара за сексуално насилие

Защо рапърът е в затвора

54-годишният рапър е изправен пред три обвинения, в които се твърди, че е малтретирал сексуално жени и ги е принуждавал да участват в секс партита с наркотици, използвайки заплахи и насилие. Комбс е обвинен и за транспортиране на хора през щатски граници с цел проституция.

Още: Обвиниха рапъра Пъф Деди в трафик на хора

Прокурорите оприличават престъпленията му с тези на покойния Джефри Епщайн, лидерът на сексуален култ Кийт Раниер и музиканта Р. Кели, който получи повече от 30 години затвор за рекет, сексуален трафик и сексуални престъпления срещу деца.

На Комбс се приписва ключова роля в комерсиализацията на хип-хопа, който създаде плеяда от звезди, включително The Notorious B.I.G., припомня БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес